La Fira de Sant Miquel de Lleida presenta el dron més gran d’ús agrícola

L’esdeveniment clausura la seva 67a edició amb 100.000 visitants, 290 expositors i la fidelitat del públic professional

DJI Agras, dron especialitzat en agricultura

L’associació LleidaDrone i l’empresa lleidatana Aerofor, membres de la comunitat Catalonia Smart Drones, han presentat a la Fira de Sant Miquel de Lleida, el dron d’ús agrícola més gran destinat per a aquesta aplicació. El DJI T6 Agras, que mesura 252 centímetres de llarg per 221,2 d’ample i 72 d’altura i que, segons Fira de Lleida, “és capaç de fumigar 10 hectàrees en una hora”.

Una altra de les novetats presentada per LleidaDrone a l’Àrea 5G Ponent és el projecte Crop Doc Terminal, una avançada aplicació d’Intel·ligència Artificial per detectar una malaltia coneguda com a foc bacterià en la pomera. L’aplicació implementa dos sistemes hardware, que permeten identificar la malaltia fent una fotografia de l’arbre
afectat i comparant-la amb més de 25.000 imatges de la planta en diferents estats (malalta o no), que l’aparell
té en memòria.

Sobre el DJI T6 Agras

Es tracta d’un dron amb un sistema de detecció capaç d’esquivar obstacles, que li permet polvoritzar fins i tot sobre arbres plantats en vessants inclinats. Té una gran capacitat de càrrega (incorpora un dipòsit amb 16 litres, a, que polvoritza fins a 6,5 metres d’ample). És capaç de fumigar 10 hectàrees en una hora, un 67% més que el model anterior. Malgrat les grans dimensions, el seu nou disseny modular permet reduir fins a un 75% el seu volum per facilitar el transport. El cos de l’aeronau està fabricat en fibra de carboni, que aporta més lleugeresa i resistència. El control a distància abasta fins als 3 km.