La Generalitat dóna el tret de sortida a l’European Satellite Navigation Competition i l’ESNC Catalonia Challenge 2017

La Secretaria de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital de la Generalitat de Catalunya i Barcelona Activa presentaran  la iniciativa al Mobile World Centre de Barcelona el pròxim 24 d’abril

 

6 abril 2017 – Jordi Puigneró, Secretari de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital, serà l’encarregat de donar la benvinguda a l’edició 2017 del concurs internacional d’aplicacions de navegació per satèl·lit, l’European Satellite Navigation Competition (ESNC, per les seves sigles en anglès). La competició té lloc a escala internacional i guardona cada any els millors productes, serveis i idees de negoci que tenen com a base la navegació per satèl·lit.

Durant l’acte de presentació es donaran a conèixer també els detalls de la secció catalana del concurs, l’ESNC Catalonia Challenge. El guanyador de l’edició catalana serà un dels participants en la competició internacional de l’ESNC, en la qual un grup d’experts seleccionarà el millor projecte d’entre tots els guanyadors regionals.

El guanyador de l’ESNC Catalonia Challenge obtindrà, a més, un paquet de beneficis entre els quals hi ha una estada d’incubació de tres mesos al Business Incubation Centre de l’Agència Espacial Europea a Barcelona, 100 hores d’ús del CTTC “GEMMA Navigation® Testbed” i del simulador GNSS- IFEN o un estudi complet de patentabilitat del projecte. A més a més, si la iniciativa guanyadora està relacionada amb el sector dels drons, el seu impulsor podrà escollir entre un passi de tres dies pel BCN Drone Center, quatre hores de serveis de consultoria, un passi de visitant o tres descomptes per al curs UAV Remote Sensing Applications.

Des de l’any 2004, més d’11.000 persones han participat en l’ESNC, que compta amb uns 160 socis a tot el món i atorga 1 milió d’euros en premis als guanyadors. Amb aproximadament 80 països participants, en cada edició el concurs recull més de 500 idees de negoci en el sector de la navegació per satèl·lit.

El mercat de la tecnologia drone és un dels més actius en la utilització de sistemes globals de navegació per satèl·lit, per tant s’espera que gran part de les solucions i productes que es presentaran durant l’ESNC Catalonia Challenge tinguin com a objectiu millores en aquest sector. La posada en marxa del sistema europeu Galileo i l’entrada al mercat dels primers terminals mòbils preparats per rebre els seus senyals satèl·lit permeten ampliar el marge d’innovació en aplicacions i serveis.

L’acte de presentació tindrà lloc el pròxim dia 24 d’abril, de 9.30 a 11 hores, al Mobile World Centre de Barcelona (carrer Fontanella, 2). Les inscripcions es poden realitzar des d’aquest enllaç.

 

Programa

9:30h Recepció d’assistents

9:40h Benvinguda

  • Sr. Jordi Puigneró, Secretari de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital

9:55h European Satellite Navigation Competition 2017

  • Sr. Andreas Dippelhofer, Project Manager de AZO

10:10h ESNC Catalonia Challenge 2017

  • Sr. Armengol Torres, Coordinador de la competició a Catalunya

10:30h Presentació de l’experiència del guanyador de l’edició del 2012

  • Sr. David Nogué, Fundador i CEO de EIXOS

10:40h L’ESA Business Incubation Center a Barcelona

  • Sr. Jorge Fuentes, Gerent de l’ESA BIC BCN

10:50h Cloenda

  • Sra. Montse Basora, Directora Operativa d’Emprenedoria, Barcelona Activa