La Generalitat presenta l’European Satellite Navigation Competition i el Catalonia Challenge 2016

Puigneró: “Des de la Secretaria per a la Governança de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació del Govern apostem per la innovació en tecnologia satèl·lit

9 maig 2016 – El secretari per a la Governança de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació, Jordi Puigneró, ha presentat aquest matí, al Mobile World Center de Barcelona, l’European Satellite Navigation Competition (ESNC), concurs internacional de navegació per satèl·lit que cada any aplega més de 500 idees de negoci i noves tendències. A més, també ha donat a conèixer el Catalonia Challenge 2016, el concurs que es farà prèviament a Catalunya i que permetrà a qui el guanyi participar a la final europea de l’ESNC.

Durant l’acte de presentació, Jordi Puigneró ha manifestat que “des de la Secretaria per a la Governança de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació del Govern apostem per la innovació en tecnologia satèl·lit i aquesta competició és una bona oportunitat per impulsar-la. Invertir en noves aplicacions d’aquesta tecnologia ens ajudarà a potenciar sectors en els quals creiem fermament com pot ser el món dels drones i el del vehicle connectat.” . El secretari per a la Governança de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació també ha afirmat que “aquesta iniciativa s’emmarca dins l’estratègia smartCAT de la Generalitat de Catalunya amb la qual procurem posar les bases de la nova economia digital. Amb projectes com aquest, volem augmentar el nombre d’enginyers i d’enginyeres i fomentar la creació de noves empreses catalanes”. Puigneró ha assegurat que “aquestes noves tecnologies i serveis ens permetran fer més competitius sectors transcendentals del país”.

Els participants al concurs tindran temps fins el 30 de juny per presentar la seva idea i model de negoci al Catalonia Challenge 2016. Un grup d’experts avaluarà cada una de les propostes presentades i n’escollirà un guanyador que serà qui participarà el mes d’octubre a la final de l’ESNC. El concurs europeu, organitzat per AZO, donarà en conjunt més d’1 milió d’euros en premis.

Des de la seva creació l’any 2004, l’ESNC ha tingut més de 10.000 participants d’arreu d’Europa que han presentat 3.500 idees de negoci, de les quals han estat premiades més de 270. En l’edició anterior, el guanyador absolut va ser un equip valencià amb el projecte Poseidron, un dron que utilitza un sistema europeu de posicionament per satèl·lit per salvar persones a alta mar.

 

Font: premsa.gencat.cat