La Generalitat promou les vocacions STEM amb l’ajuda de drons

L’Escola Jacint Verdaguer de Castelldefels va ser l’escollida per fer la prova pilot del projecte ‘Enlairem la tecnologia: formació STEM amb Drons’

15 març 2018 – El nou programa ‘Enlairem la tecnologia: formació STEM amb Drons’, una proposta emmarcada en el programa STEMcat i el bitbot.cat de la Generalitat de Catalunya, va donar el tret de sortida a principis d’aquest any a l’Escola Jacint Verdaguer de Castelldefels.

El pla pretén, entre d’altres coses, que empreses tecnològiques catalanes participin activament en la promoció de les disciplines STEM a la societat. En aquest cas, ha estat l’empresa HEMAV, membre de Catalonia Smart Drones, la que ha desenvolupat les activitats i la formació per als docents.

Primeres passes amb un dron

Per al desenvolupament de l’activitat, els alumnes compten amb una motxilla pedagògica amb propostes didàctiques que els apropen a la tecnologia dron de manera pràctica, amb treball a l’aula que s’adequa al currículum escolar actual.

Els alumnes de 5è i 6è de Primària que van participar en la prova pilot van poden muntar un dron, programar-lo i fer-lo volar per simular una situació de desastre natural i estudiar tant aquests fenòmens com què poden aportar els aparells per monitoritzar la situació i ajudar les persones afectades.

Motivació pedagògica

El projecte compta amb un enfocament interdisciplinari i una visió social que permet als alumnes veure més enllà de la pròpia tecnologia i comprendre la seva finalitat. ‘Enlairem la tecnologia’ s’ha preparat tenint en compte les diverses metodologies pedagògiques amb les que es treballa actualment a les aules catalanes (per assignatures, per competències, etc.).

El secretari de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital, Jordi Puigneró, va visitar l’escola durant el projecte pilot i va assegurar que amb aquest programa, la Generalitat vol “fomentar a les escoles la robòtica i la programació educatives” per “oferir oportunitats als nens i nenes perquè en el futur puguin trobar feina més fàcilment”.

Més informació a SmartCatalonia.