La Mollerussa Drone Party es consolida com a cita de referència del sector dron a Catalunya

L’esdeveniment es va celebrar del 14 al 16 de febrer i va reunir més de 150 pilots i 2.000 visitants

21 febrer 2020 –La 5ª edició de la Mollerussa Drone Party ha tornat a demostrar la rellevància d’aquesta cita en el calendari anual del sector UAV. Més de 150 pilots i 2.000 visitants van recórrer la Fira de Mollerussa els dies 14, 15 i 16 de febrer per assistir a competicions FPV, tallers i exhibicions de productes i serveis.

El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, va visitar la fira el dissabte i va alabar l’aposta de la capital del Pla d’Urgell per la tecnologia dron i l’economia digital. Segons Puigneró, Mollerussa s’està convertint, de mica en mica, en “la capital catalana del dron”. Així mateix, el conseller va recordar que està “a favor de flexibilitzar la normativa actual” del sector dels UAV, la qual és força restrictiva i sovint resulta un “topall per al desenvolupament d’aquest sector empresarial”.

Les empreses expositores presents al pavelló Verd de la Fira de Mollerussa, entre les quals hi havia Airk DronesFMICAeroforTopshot DroneBird Eye WorksMaps and Drones i Visiondrone, membres de Catalonia Smart Drones, van coincidir amb aquesta perspectiva i van demanar una major flexibilitat de la legislació aplicable a l’espai aeri.

El pilot Marc Espuña va resultar guanyador de la competició de drons organitzada per la Federació Aèria Catalana i puntuable per la Lliga Catalana. El pilot de Barcelona va imposar-se a la resta de participants en un circuit indoor amb un traçat tècnic i més de 500 metres d’estructures. Les curses es van poder seguir per streaming, arribant a comptabilitzar fins a 1.500 usuaris connectats a la vegada.

La Mollerussa Drone Party està organitzada per l’empresa Drones de Carreras DDC i compta amb el suport de l’Ajuntament de Mollerussa, la Fira de Mollerussa, la Federació Aèria Catalana, la Mollerussa LAN Party i la Generalitat de Catalunya a través del clúster Catalonia Smart Drones.