La quarta edició de l’SmartCatalonia Challenge busca millorar l’operativa del Port de Barcelona amb solucions innovadores

El 18 de març a l’auditori del Port de Barcelona es presentaran els reptes detectats i s’explicarà la dinàmica de la competició d’aquest any.

4 de març 2019 – El concurs SmartCatalonia Challenge, promogut per la Secretaria de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital, segueix fomentant la innovació oberta a Catalunya, enguany amb la col·laboració del Port de Barcelona.

Aquesta edició pretén involucrar start-ups i petites i mitjanes empreses en la resolució dels principals reptes de l’ecosistema portuari mitjançant serveis i solucions tecnològiques.

El pròxim 18 de març al matí tindrà lloc al World Trade Center Barcelona una jornada de presentació on es donaran a conèixer les bases del concurs i els reptes detectats en diferents esferes d’activitat del Port. La sessió és gratuïta i està oberta a totes aquelles persones i entitats interessades en la iniciativa.

Els responsables dels diferents departaments del Port de Barcelona explicaran detalladament les necessitats que es pretenen afrontar per tal que els participants puguin oferir-ne la millor solució. L’acte comptarà amb la presència de l’Hble. Sr. Jordi Puigneró, conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública i de la Sra. Mercè Conesa, presidenta del Port de Barcelona.

Un cop finalitzades les explicacions, s’obrirà un espai per a dubtes dels assistents i  es realitzarà un pica-pica per tal de poder intercanviar visions de forma més directa i informal.

Inscripcions mitjançant aquest enllaç.

Mobilitat, mapes 3D, anàlisi de dades o alertes en temps real

La present edició de l’SmartCatalonia Challenge busca optimitzar la gestió en diversos entorns de l’ecosistema del Port amb l’ajuda d’aplicacions mòbils, solucions basades en Big Data, en la Internet de les Coses o altres tecnologies avançades. S’han detectat reptes en els següents àmbits:

  • Monitoratge de l’ocupació en temps real
  • Mobilitat en creuers i ferris
  • Utilització i aplicacions del mapa 3D del Port
  • Dron aquàtic per a batimetria i estat de molls
  • Mesura automàtica de volums i pesos
  • Xarxa de sensors de contaminació marina

La data límit de presentació de propostes és el 7 de juny. Un cop rebudes, un jurat d’especialistes realitzarà una primera pre-selecció de les 10 solucions o productes tecnològics amb més potencial.

D’entre aquests 10 finalistes s’escolliran els guanyadors, que optaran a premis en metàl·lic per valor de 10.000 € i l’oportunitat de realitzar proves pilot en l’entorn real del Port de Barcelona.

Les persones i entitats interessades a participar en el concurs amb una solució o prototip funcional s’hi poden inscriure des de la pàgina web oficial.