La startup EbreDrone, escollida per al programa estatal d’acceleració 5G ScaleUp Program impulsat per Wayra-Telefonica

L’empresa, membre de la comunitat, treballa en el desenvolupament d’una iniciativa 5G en l’àmbit dels drons

29 de març del 2021.- La startup ebrenca i membre de Catalonia Smart Drones, EbreDrone, ha estat una de les quatre empreses escollides pel 5G ScaleUp Program, un programa d’impuls a l’emprenedoria en l’àmbit de la 5G a l’Estat. La iniciativa, organitzada pel Mobile World Capital i Telefónica, ofereix l’oportunitat de participar en un programa d’acceleració de quatre mesos, en els quals Ebredrone tindrà també accés al The Thinx 5G Barcelona, un dels entorns de 5G més avançats per treballar en aplicacions tecnològiques basades en 5G.

En aquest sentit, EbreDrone també investiga l’aplicació de la 5G en l’àmbit dels drons dins el programa Àrea 5G Terres de l’Ebre, liderat per CoEbreLab del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre. El projecte, que forma part de l’Àrea 5G Rural, és el primer laboratori de 5G Rural de Catalunya amb l’objectiu d’estendre aquesta tecnologia al conjunt del territori, especialment en l’entorn rural. 

Durant la primera etapa d’aquest any, l’Àrea 5G Terres de l’Ebre disposarà d’una nau de 2.000 m2 amb cobertura 5G indoor. Aquest espai es posarà a disposició de les empreses que vulguin testejar aquesta tecnologia i adaptar o crear nous serveis per oferir-los al seus clients potencials. Aquesta nau industrial, que el Consell Comarcal té al polígon industrial del Molló, a Móra la Nova-Tivissa, serà on EbreDrone realitzarà els primers assajos d’aplicació de la 5G a diversos projectes de R+D+I en els quals està treballant.

Les poblacions de Móra la Nova i Móra d’Ebre seran aquest 2021 el punt de partida del testeig que el Departament de Polítiques Digitals de la Generalitat i la Fundació i2CAT estan preparant per a la implantació d’un model d’infraestructura de xarxa 5G al territori rural català. La intenció és que el desplegament d’aquesta tecnologia pugui ser mirall per a altres zones de l’àmbit rural català. Concretament, es preveu que aquesta implantació permeti la digitalització de productes i serveis de valor afegit i realitzar proves pilot en entorns d’àmbit rural en sectors com l’agroalimentari, el sociosanitari, l’energètic, entre d’altres.

Una oportunitat de llançament

El programa d’acceleració 5G ScaleUp Program posa a l’abast d’EbreDrone la possibilitat de contactar amb inversors de capital de forma mensual per aconseguir finançament per als seus projectes. Alhora, també obtindran accés a la xarxa Wayra, una plataforma impulsada per Telefónica que selecciona i atorga suport de finançament a empreses emergents d’alt valor competitiu.

A més d’EbreDrone, les startups Flash Park, Hop Ubiquitous i Liip també han estat seleccionades per participar en la segona edició del 5G ScaleUp Program.