L’aeroport de Lleida-Alguaire serà la base de futures operacions de mobilitat aèria urbana

La multinacional EHang ha signat un acord de col·laboració amb el Govern per desenvolupar la seva tecnologia i convertir l’aeroport lleidatà en una plataforma de proves i demostracions dels seus productes

Responsables de EHang junto al conseller Damià Calvet y el secretario de Infraestructuras, Isidre Gavín. MAITE MONNÉ

Aeroports de Catalunya i l’empresa xinesa EHang han signat un conveni per convertir l’aeròdrom de Lleida-Alguaire en la base de proves i futures operacions de mobilitat aèria urbana. La companyia vol promoure a l’aeroport lleidetà vehicles aeris autònoms que funcionin amb un centre de comandament UAM a distància, és a dir, drons amb passatgers.

EHang, líder mundial en solucions de mobilitat aèria  no tripulada compta amb centenars d’aeronaus que es dediquen a la logística i al transport de viatgers, com és el cas dels taxi-drons. La implementació d’aquesta empresa internacional a l’aeroport generarà llocs de treball tècnics d’R+D a Alguaire a mitjà i llarg termini i, alhora, promocionarà la infraestructura aèria com una referència en l’àmbit del transport europeu.

Alguaire és el primer aeroport amb qui EHang signa un acord per desenvolupar la seva tecnologia i utilitza com a base de proves i demostracions dels seus vehicles. La companyia considera que l’aeroport de Lleida-Alguaire és una plataforma excel·lent per ubicar-se en un aeroport comercial i d’alt focus experimental per així desenvolupar, innovar i provar els seus equips coordinant amb un entorn real d’operacions aeroportuàries, així com un showroom adequat per al mercat europeu, que oferirà les novetats de desenvolupament i creixement de la companyia.

EHang ja ha demostrat la fiabilitat, sostenibilitat i eficiència dels seus vols amb més de 10.000 hores de vol en més de 40 ciutats i 8 països (Àustria, Qatar, la Xina, Holanda, EUA, Corea de Sud, Canadà, etc).