L’ecosistema dron català es reuneix virtualment per compartir els primers resultats de l’AERIAL UPTAKE

La 2ª trobada de parts interessades es va celebrar telemàticament el passat 28 d’abril

El passat 28 d’abril es va celebrar telemàticament la 2a trobada de parts interessades (RSG meetings) del projecte europeu Aerial Uptake amb la participació dels agents del sector dron a Catalunya. La trobada va servir per posar en comú els primers resultats del projecte i per encetar el desenvolupament d’un pla d’acció que promogui l’adopció de les tecnologies dron i millori la seva acceptació social.

A causa de les restriccions derivades del confinament, la trobada va adoptar un format virtual que va permetre la participació en remot de representants d’empreses, administració pública i centres de recerca vinculats al sector dron català.  La Fundació i2CAT i la Generalitat de Catalunya, coordinadors de la participació catalana  en l’Aerial Uptake, van informar els assistents de les fites aconseguides des del RSG del desembre passat, com ara l’elaboració de l’anàlisi regional a Catalunya, la recollida de casos d’ús entre els membres de Catalonia Smart Drones i la realització d’enquestes a la ciutadania i a altres col·lectius vinculats al sector dron.

Tot seguit, els assistents van poder participar en una dinàmica de co-creació amb eines digitals per fer aportacions a la proposta de pla d’acció regional. Aquest pla té com a finalitat el desenvolupament de polítiques per mitigar les problemàtiques relatives a l’adopció de les tecnologies dron a través de tres àmbits estratègics: la innovació, el mercat i l’impacte social. Els resultats obtinguts en aquesta sessió de treball es posaran en comú amb altres regions europees a la pròxima trobada internacional del projecte.   

Aerial Uptake forma part del programa de cooperació internacional INTERREG EUROPE i té entre els seus objectius específics promoure l’assimilació de les tecnologies RPAS (Remotely Piloted Aircraft Systems) mitjançant l’intercanvi d’experiències i de bones pràctiques en aquest sector. Per aquest motiu, les trobades de parts interessades són clau per a conèixer la realitat territorial i desenvolupar les accions necessàries per millorar les polítiques i programes de desenvolupament regional. A més, les parts interessades tindran l’oportunitat de participar presencialment a les trobades internacionals tan bon punt es reprenguin.

Per estar al dia de les novetats, activitats i resultats d’Aerial Uptake us podeu subscriure al butlletí del projecte.