L’empresa gironina Flock Drone Art realitza el primer espectacle de llum amb drons a Catalunya

Aquest Nadal, una cinquantena de drons han creat figures lumíniques de grans dimensions al cel de Manresa i Sant Feliu de Guíxols

L’empresa Flock Drone Art, constituïda per cinc emprenedors del Baix Empordà, Osona i el Solsonès, s’ha convertit en pionera a Catalunya a l’hora d’oferir espectacles de llum i color amb drons. Combinant l’art i la tecnologia, Flock Drone Art ha creat un nou model d’entreteniment basat en drons, capaços de sobrevolar espais creant figures personalitzades que poden arribar fins als 100 metres d’alçada i 50 d’amplada.

La companyia ha pogut estrenar els primers espectacles de llum durant aquest Nadal, un a Manresa i dos a Sant Feliu de Guíxols. Els habitants de les dues poblacions van poder seguir des dels seus domicilis aquesta exhibició, fins ara inèdita a Catalunya. L’espectacle va comptar amb una cinquantena de drons que van dibuixar figures aèries de temàtica nadalenca en grans dimensions.

Aquest tipus d’exhibicions s’han pogut realitzar seguint els protocols de seguretat establerts per la Generalitat de Catalunya en el marc de la Covid-19. Els espectacles es duen a terme sense risc de contagi, ja que es poden veure des de diferents indrets, a més de 500 metres de distància i, alhora, sense deixar residus.

De moment, Flock Drone Art ha desenvolupat espectacles a l’exterior i espera poder ampliar la seva flota a 100 naus per augmentar el ventall de les seves propostes. Alhora, també està treballant en propostes d’interior que permetin crear nous formats amb diverses disciplines artístiques com la dansa o la música.