Les comunitats Catalonia Smart Drones i IoT Catalan Alliance promouen les tecnologies digitals avançades en el sector agropecuari

S’estima que aquest any hi haurà 75 milions de dispositius connectats en el sector agrari

La IoT Catalan Alliance i el Catalonia Smart Drones, amb el suport del Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública de la Generalitat de Catalunya i la Fundació i2CAT, van celebrar dimecres 8 de juliol una jornada de difusió tecnològica per exposar els avantatges de les tecnologies avançades en el sector agropecuari. La sessió, realitzada de forma telemàtica, va comptar amb una cinquantena d’assistents que van poder conèixer les oportunitats i avantatges de les tecnologies IoT i dron aplicades al sector agrari i ramader, com ara el control de cultius, el monitoratge i seguiment de ramats o la gestió de vehicles i flotes, entre d’altres.

El director de l’estratègia SmartCatalonia de la Generalitat de Catalunya, Daniel Marco, va donar la benvinguda als assistents recordant que el sector agropecuari sempre ha comptat amb la innovació com eix vertebrador. Marco va afegir que les tecnologies avançades aporten la capacitat estratègica de captar dades per convertir-les en informació de valor afegit, generant així una transformació del sector: d’una agricultura reactiva a una predictiva.

La directora d’innovació i desenvolupament de negoci al sector públic d’i2CAT, Rosa Paradell, va iniciar el torn de ponències introduint els assistents en l’ecosistema de la Internet de les Coses i els drons. Segons Paradell, s’estima que aquest any arribarem als 75 milions de dispositius connectats en el sector agrari i, pel que fa al ramader, el volum de dades diàries que pot generar una granja de mitjana és de 4,1 milions. Seguidament, les empreses de la IoT Catalan Alliance, MCSystems i del Catalonia Smart Drones, Sitep, van presentar els seus casos d’èxit i solucions que permeten optimitzar els recursos, millorar la gestió de l’activitat i obtenir informació precisa gràcies a la sensòrica i els drons.

La jornada també va comptar amb la participació institucional del president de la Cambra de Comerç de Lleida i PIMEC Lleida, Jaume Saltó; l’assessora d’Innovació i la Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida, Teresa Botargues; l’adjunt al Vicerectorat de Transferència i Foment de la Innovació de la Universitat de Lleida, el Dr. Roberto García i el delegat institucional de l’IRTA a les Terres de Lleida i Pirineu, el Dr. Joan Girona.

Aquesta sessió és l’inici d’un procés que culminarà amb la celebració d’un brokerage event. En els pròxims mesos, els equips de la IoT Catalan Alliance i Catalonia Smart Drones recolliran els reptes del sector agrari i ramader per trobar solucions innovadores basades en la IoT i els drons. L’objectiu d’ambdues comunitats és continuar oferint valor a les empreses i entitats membres, potenciar les oportunitats de negoci i promoure la dinamització de les tecnologies IoT i dron.