L’Smart Drone Challenge s’enlaira el 21 i 22 de juliol al ParcMotor de Castellolí

Aquest any, l’esdeveniment comparteix espai amb l’Smart Moto, el 4×4 i el Bici Challenge

 

Els guanyadors de la primera edició amb el seu prototip

05 de juliol 2018 – Els dies 21 i 22 de juliol tindrà lloc la segona edició del Barcelona Smart Drone Challenge. Es tracta d’un projecte interdisciplinar que relaciona el món acadèmic amb àmbits tan diversos com l’enginyeria, la matemàtica, l’economia i el camp de les innovacions socials.

Els organitzadors presenten un repte a equips d’universitaris de diferents nacionalitats, els quals han de preparar una solució dron viable per al camp de l’ajuda humanitària. La prova consisteix en una simulació de situació d’emergència humanitària on s’ha de realitzar un trajecte definit per fer neteja de mosquits en la faveles de Brasil (virtual). Hi haurà participants en el rol d’“observadors d’UNICEF” que podran també canviar el lloc de recollida sense previ avís, simulant les condicions reals en el terreny i dificultant d’aquesta manera la tasca.

La competició es repartirà en els dos dies del cap de setmana. Durant la tarda del dissabte 21, de 17.30 h a 20.00 h, es realitzarà la presentació dels projectes al ParcMotor de Castellolí. Diumenge al matí l’esdeveniment continua: de 10.30 a 13h tindrà lloc la prova pràctica amb els drons creats pels equips. La jornada finalitzarà amb l’entrega de premis.

Durant la tarda de diumenge dia 22 es podrà també fer volar els drons dels particulars que assisteixin al Challenge.

La iniciativa té diversos objectius, com ara fer difusió del potencial dels drons per resoldre aspectes socials, facilitar espais de desenvolupament on el talent del jovent pugui esplaiar-se en el món del dron, o promocionar l’aprenentatge basat en solucionar reptes tot apropant els joves a contextos reals. Dues de les participants del DDT Deusto Drone Team, equip guanyador de la 1a edició, van destacar que connectar la realitat amb les aules va resultar fonamental per a la seva elecció de carrera, ja que es van decidir per una enginyeria arran de la seva experiència personal amb els drons.

Col·laboradors d’enguany com Airk Drones, membre de Catalonia Smart Drones, detecten que cada cop són més les vocacions que s’engeguen a partir dels Treballs Finals dels Màsters d’enginyeries o de projectes transversals de CF de diferents famílies, gràcies als quals, els joves aprofundeixen i validen el seu pòsit teòric.

A Castellolí s’espera bona climatologia i un ambient de motivació excel·lent. La idea de dissenyar la prova a aquesta localitat sorgeix de les ganes de compartir espais de forma oberta i lúdica amb l’Smart Moto, 4×4, Bici Challenge.

Qualsevol canvi en l’esdeveniment s’anunciarà a la pàgina web o de Facebook del Barcelona Smart Drone Challenge.