Nou màster universitari en Aplicacions i Tecnologies per als Sistemes Aeris No Tripulats de la UPC

L’Escola d’Enginyeria de Telecomunicacions i Aeroespacial de Castelldefels de la Universitat Politècnica de Catalunya ofereix una formació especialitzada en aplicacions de drons en col·laboració amb membres de Catalonia Smart Drones

5 juliol 2017 –La UPC ha posat en marxa per al curs 2017-2018 un màster especialitzat en aplicacions i tecnologies dron. La formació universitària pren el pols del sector tant des del punt de vista tècnic, presentant les plataformes i instruments més innovadores, com des del legal i econòmic, estudiant en profunditat la regulació i les oportunitats de negoci.

Els interessats en realitzar el curs aprendran noves aplicacions per als sistemes aeris no tripulats, triaran les plataformes més adequades segons l’aplicació comercial, integraran l’equip necessari per dur a terme la missió (càmeres, sensors, etc.) i desenvoluparan el maquinari i programari necessaris per a la integració. L’objectiu és acabar sent experts en convertir l’aplicació dels drons en un negoci viable.

El curs consta d’assignatures com ‘Aeronaus no tripulades’, ‘Integració de sistemes embarcats’, ‘Espai aeri: estructura, normativa i regulació aplicable’ o ‘Aplicacions i nous models de negoci’. La major part de la càrrega de treball, no obstant això, recau en el treball de fi de màster.

Per l’organització i la docència del curs, l’Escola d’Enginyeria de Telecomunicació i Aeroespacial de Castelldefels (EETAC), membre de Catalonia Smart Drones, ha comptat amb altres membres de la comunitat com  el grup d’investigació ICARUS, HEMAV, el CTTC, Venturi Unmanned Technologies, MDrone, Octocamvision, AirK, ESA-BIC Barcelona, GeoNumerics, Unblur i Eurecat.

El curs acadèmic consta de 60 crèdits ECTS i té una durada d’un any. L’idioma d’impartició de les classes és l’anglès i les classes es realitzaran a la seu de l’EETAC, a Castelldefels.