Participa en el concurs TreeMotion i guanya un dron DJI Spark!

El CREAF posa en marxa un concurs de fotografia dron per capturar imatges de boscos i conscienciar sobre la importància del patrimoni forestal català. Les imatges es poden presentar fins el 31 de març.

 

30 gener 2018 – Si tens un dron, gust per la fotografia i sensibilitat per la natura, gràcies a aquesta iniciativa del CREAF tens la oportunitat de participar en el primer concurs de fotografia amb drons on els boscos són els protagonistes.

Només cal que capturis una imatge especial d’un bosc des del teu dron, li posis un títol i la facis arribar a través del formulari del concurs. El concurs s’obrirà el proper 25 de gener i s’acceptaran imatges fins el 31 de març del 2018 inclòs. La resolució es farà el 9 d’abril.

Amb les fotos rebudes, els organitzadors volen presentar el bosc des d’un punt de vista nou, positiu i suggerent i explicar que el paisatge forestal de casa nostra és atractiu, divers, i molt important pel nostre dia a dia.

Com han de ser les imatges?
  • Les obres s’han de presentar en format digital JPEG, fitxers directes i originals de la càmera amb la informació Exif (hora, data i posició GPS en els models que ho contemplin).
  • És obligatori especificar les coordenades GPS on s’ha fet la fotografia (si no hi són a la informació Exif).
  • Juntament amb el fitxer original s’acceptarà la mateixa imatge processada i amb correcció de color (no s’acceptaran, però, fotomuntatges o retocs digitals).
  • No s’acceptaran fragments de vídeo ni fotogrames extrets de fitxers de vídeo.
  • Per concursar s’han de fer arribar les fotografies a través del formulari del concurs.
  • Cada autor concursant podrà presentar un màxim de dues obres.
  • Les fotografies han de ser inèdites i exclusives per al concurs.
Premi i jurat

El concurs tindrà tres premis a atorgar a les tres obres millor valorades segons originalitat, qualitat tècnica (enfoc, llum, equilibri de color, etc.) i adequació a la temàtica.

Aquests premis els concediran un jurat format per persones expertes en fotografia, en ecologia i membres d’associacions rellevants del món del drons (en breu es podran consultar els i les membres del jurat).

A més, les fotos s’exposaran a la Biblioteca de Ciència i Tecnologia de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Normes de participació

Els participants no poden presentar imatges que impliquin assetjament de la vida silvestre o danys al medi ambient per part del/la fotògraf/a, ni imatges que posin en risc a cap persona o animal, o vulnerin els drets de qualsevol altre fotògraf/a o persona.

Només entraran dins del concurs fotos que tinguin en compte les següents normes i recomanacions:

  1. Les normatives estatals d’ús de drons que coordina l’AESA.
  2. Els consells referents a l’ús dels drons, que publica el Departament d’Interior de la Generalitat.
  3. Les zones en les que està permès fer volar un dron (consulta-ho a icarusrpa.info o bé a https://ais.enaire.es/insignia/navegador/) d’acord amb el marc legal definit per l’AESA.

El fet de participar al concurs implica que els autors asseguren no haver vulnerat les normes de dron en prendre les fotografies.

Podeu consultar les bases completes del concurs mitjançant aquest enllaç.

El transcurs del concurs es podrà seguir des de les comptes en xarxes socials d’Alerta Forestal (@alertaforestal) i amb el hashtag #TreeMotion