Participa en la consulta pública sobre el ‘Plan Estratégico para el desarrollo del sector civil de los drones en España 2018-2021’

El Ministerio de Fomento va presentar el nou pla el passat dia 19 de març per garantir el creixement del sector civil dels drons.

27 març 2018 – El desenvolupament del sector civil dels drons no serà possible sense la participació dels implicats: pilots, empreses i entitats interessades en promoure la innovació. Des d’ara fins al 30 d’abril s’obre un procés de consulta pública per elaborar la versió final del pla. Es poden enviar els comentaris a la bústia drones.dgac@fomento.es

El Pla Estratègic

El nou “Plan Estratégico para el desarrollo del sector civil de los drones en España 2018-2021” estableix el full de ruta per assegurar que el sector civil dels drons creix d’acord amb un marc d’actuació clar. Foment preveu que el sector multipliqui per 30 la seva mida en els pròxims 15 anys, fent necessari un nou pla que contempli mesures de promoció empresarial i de finançament europeu i nacional per assegurar la fortalesa de les empreses en R+D+i.

El pla estableix 4 eixos estratègics:

  • Implantació àgil i eficient de la normativa aprovada el passat mes de desembre i elaboració d’una regulació europea que doni resposta a les necessitats futures del sector.
  • Aplicació d’Enaire per oferir informació precisa i garantir els vols segurs.
  • Millorar el coneixement del sector amb tasques de gestió del coneixement i de divulgació.
  • Coordinació entre les diverses administracions involucrades en el sector dron.

Consulta el Plan Estratégico

Fotografia de Ricardo Gomez Angel a Unsplash