Responsables i tècnics de la Generalitat de Catalunya participen a la sisena edició del curs de tecnologia dron

Un total de 35 persones dels departaments d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació; Territori i Sostenibilitat; Interior; Cultura; Salut i Polítiques Digitals i Administració Pública s’han format en tecnologia dron

La Secretaria de Polítiques Digitals ha promogut la realització de la sisena edició del curs de formació per donar a conèixer la tecnologia dron i les possibilitats que ofereixen els serveis avançats amb drons per l’administració, dirigit a responsables i tècnics de diferents àrees de la Generalitat de Catalunya com són urbanisme, carreteres, parcs naturals, mossos, bombers, trànsit, agricultura, medi ambient, cultura, entre d’altres.

En el curs, de tres dies de durada, s’han tractat temàtiques com els sistemes dron i sensors, la teledetecció mitjançant la captura d’imatges, el marc normatiu que afecta a la operació dels drons, així com diferents aplicacions de l’ús d’aquests sistemes en l’administració, com per exemple en el control i gestió d’incendis, la vigilància i rescat en emergències, la gestió del patrimoni cultural, la realització d’agricultura de precisió, el control d’ajuts agraris, la inspecció d’infraestructures o la gestió d’abocadors. Els alumnes també han pogut conèixer com es realitzen les diferents fases d’un projecte d’aquestes característiques amb la planificació i operació dels drons, el processament de les imatges i la vinculació amb plataformes de sistemes d’informació geogràfica.

A més de la formació teòrica en format online, també s’han realitzat unes demostracions de vol al BCN Drone Center a Moià. Per una banda, s’han mostrat drons d’ala fixa, els que tenen forma d’avió tradicional, per altra, s’han mostrat drones amb múltiples rotors d’hèlix i finalment s’han mostrat drons en format helicòpter.

La formació ha estat organitzada per l’empresa SITEP i ha comptat amb la participació de diverses empreses i entitats vinculades a la comunitat Catalonia Smart Drones, concretament han presentat els seus projectes la UPC, Terradron, Aerofordron, Octocamvision, Dronpixel, el CTFC i Augusta Abodagos. També han participat representants de diferents àmbits de la Generalitat de Catalunya que ja utilitzen drons per donar a conèixer la seva experiència en la matèria.