SmartCatalonia fomenta la cooperació entre les empreses TIC i el sector de l’energia i dels subministraments

Els clústers d’IoT i drones de l’estratègia van trobar-se amb representants del sector de les utilities per intercanviar experiències i conèixer casos d’èxit

 

7 de juny 2019 – L’estratègia SmartCatalonia de la Secretaria de Polítiques Digitals, amb la col·laboració de Mobile World Capital Barcelona, està explorant les possibilitats que les TIC ofereixen al sector energètic i dels subministraments (utilities, en anglès). En la jornada celebrada el passat 5 de juny al Pier 01 – Barcelona Tech City, es van donar a conèixer casos reals d’innovació tecnològica en processos de gestió de l’aigua o inspecció d’infraestructures elèctriques i també va servir com a punt de trobada entre les empreses que ofereixen aquests serveis i representants de la indústria.

A la inauguració de la jornada, el director general d’Innovació i Economia Digital, Daniel Marco va destacar la importància de les comunitats IoT Catalan Alliance i Catalonia Smart Drones perquè desenvolupen un paper clau en la transformació cap al model Utilities 4.0. gràcies a la implantació de nous serveis i models de negoci. Per la seva banda, la directora d’Innovation Business Development de la Fundació i2CAT, Rosa Paradell va compartir amb els assistents les previsions de futur per al sector energètic i de subministraments, posant en relleu que l’any 2023 el 75% dels actius crítics estaran connectats i es beneficiaran del manteniment predictiu.

Les empreses MDrone i DeepSolutions, afiliades a Catalonia Smart Drones, van mostrar casos reals d’aplicació de vehicles aeris no tripulats destinats a optimitzar la inspecció i revisió d’infraestructures mitjançant sensors, fotogrametria i anàlisi de dades. Aquests casos d’ús faciliten la gestió dels serveis, reduint despeses operatives i millorant la seguretat dels treballadors. Per la seva banda, diverses empreses de la IoT Catalan Alliance com EAInnova, AllWize, Atlantis IT, Digital Smart Group, SMILICS Technologies, SmartMonkey.io i INLOC Robotics van evidenciar que la Internet de les Coses és clau per liderar la revolució del sector de les utilities.

Les iniciatives SmartCatalonia

La IoT Catalan Alliance i Catalonia Smart Drones són clústers catalans impulsats per la Generalitat de Catalunya que desenvolupen i implementen solucions tecnològiques basades en la Internet de les Coses i drons. Els seus objectius principals són potenciar la col·laboració entre empreses, centres tecnològics i d’altres entitats, donar a conèixer els avantatges i oportunitats d’aquestes noves tecnologies, realitzar una vigilància tecnològica per detectar oportunitats, participar en fires per donar a conèixer les solucions dels seus membres