Spain Flying Labs utilitza la tecnologia i l’educació per ajudar a la comunitat

Educaires, la Universitat Carlos III i Aeracoop s’uneixen per promoure projectes educatius i de caire social al voltant de la robòtica i els drons.

 

Notícia original i fotografia de Spain Flying Labs.

26 de setembre 2019 –Un grup interdisciplinari format per Educaires, la Universitat Carlos III i Aeracoop s’ha unit recentment per llançar la iniciativa Spain Flying Labs. Cada organització aporta un element d’expertesa i passió necessaris per iniciar un Flying Lab:

  • Educaires, una ONG que difon la tecnociència i mostra bones pràctiques en l’ús de drons, incorporant valors socials a cadascun dels seus projectes. Ensenyen no només a construir i dissenyar drons, sinó a utilitzar-los per abordar els reptes locals. Acullen formació i tallers que posen a disposició dels participants diverses metodologies i tecnologies emergents. A més a més, ensenyen a muntar petits drons, com Dronino, que ajuda els participants a interioritzar els conceptes.
  • Universitat Carlos III de Madrid (UC3M) és una universitat que forma estudiants d’enginyeria i compta amb diversos laboratoris i grups de recerca centrats en els sistemes aeris no tripulats, entre els quals es troben el GIAA (Applied Artificial Intelligence), l’ISL (Intelligent Systems Laboratory), el CAOS (Control, Learning and Optimization Group) i el PLG (Planning and Learning) Grup).
  • Aeracoop fomenta l’accessibilitat de l’espai aeri  accessible mitjançant coneixement, creativitat i projectes d’impacte social de maquinari i programari oberts.

La iniciativa comptarà també amb la col·laboració del BCN Drone Center, que oferirà els seus serveis, expertesa i instal·lacions gràcies a un acord específic amb els membres fundadors.

Entre els projectes destacats dels fundadors de l’Spain Flying Labs hi trobem la 3ª edició del  Barcelona Smart Drone Challenge (BSDC), promogut per Educaires. Aquesta competició està oberta a equips universitaris de tot el món i proporciona als estudiants l’oportunitat de millorar les seves habilitats en enginyeria aeroespacial mitjançant la creació de solucions innovadores per a reptes socials o ètics. La competició del 2019 requereix als equips que dissenyin, construeixin, desenvolupin i demostrin el funcionament d’una aeronau autònoma (UAS) que completi una missió simulada d’ajuda humanitària.

Actualment, l’equip de l’Spain Flying Labs té previst el llançament d’un nou programa anomenat Dronino. Aquest projecte ofereix una nova visió sobre com utilitzar “Scratch” per crear aplicacions i jocs, però també com utilitzar un dron petit (Tello) per resoldre reptes. El taller permet als joves conèixer la programació i els drons, alhora que els capacita en pensament crític i resolució de problemes. A més, arribaran a imprimir en 3D el seu propi hardware per al dron.

Les persones interessades a conèixer més sobre les activitats de l’Spain Flying Labs poden subscriure’s al butlletí mensual de la iniciativa.