El projecte europeu Aerial Uptake convoca l’ecosistema dron per millorar l’acceptació social d’aquesta tecnologia

La jornada, oberta al públic general, va explorar les diferents visions i grau de coneixement dels UAS dels assistents mitjançant una dinàmica virtual

El passat 13 de maig va tenir lloc el segon taller intersectorial de tecnologia dron del projecte europeu Aerial Uptake. En format virtual, els participants van realitzar una dinàmica per treballar l’aspecte ètic i social de l’ecosistema amb l’objectiu de millorar la visió i acceptació dels UAS per part de la ciutadania i el mercat.

La sessió va recollir els diferents punts de vista dels assistents, entre els quals, a més de professionals del sector, també hi havia persones interessades per les aeronaus, empreses, potencials agregadors de la tecnologia i un representant de l’administració pública.

El projecte Aerial Uptake té com a objectiu específic promoure l’assimilació de les tecnologies RPAS mitjançant l’intercanvi d’experiències i de bones pràctiques. Les reunions de cada regió participant són clau per a conèixer la realitat territorial i treballar en futures millores. La participació catalana en el projecte està coordinada per la Generalitat de Catalunya i i2CAT.

Aerial Uptake forma part del programa de cooperació internacional INTERREG EUROPE en el marc de l’objectiu de Cooperació Territorial Europea, finançat conjuntament amb el Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER).