TOPSHOT DRONE, la primera empresa de Barcelona autoritzada per realitzar vols en ciutats i espais aeris controlats

Amb aquesta acreditació, Catalonia Smart Drones compta amb quatre operadores autoritzades en 3 de les 6 categories definides
Topshot empresa

19 de maig del 2020- L’empresa TOPSHOT DRONE SL ha rebut l’autorització d’AESA per realitzar operacions aèries especialitzades en un doble escenari: en espais aeris controlats i en zones urbanes. Concretament, l’autorització comprèn la zona FIZ (Flight Information Zone), que delimita els voltants de l’entorn aeroportuari dels proveïdors de serveis de trànsit aeri ENAIRE, SAERCO i FerroNATS, i també les zones amb aglomeracions d’edificis.

Amb aquesta fita, TOPSHOT es converteix en la primera empresa del clúster en aconseguir l’autorització d’AESA que permet realitzar vols en ciutats. Segons explica Gonzalo Martínez, CEO de l’empresa, l’obtenció d’aquesta doble autorització “obre un nou ventall de possibilitats per poder operar, no només a Catalunya sinó també a la resta del territori”. L’empresa espera poder oferir els seus serveis de gravacions aèries en zones que fins ara no eren accessibles sense aquests permisos d’acord amb el marc legal vigent.

Després que les empreses de Catalonia Smart Drones, Techdrone, Dronelab i SITEP, obtinguessin les primeres autoritzacions d’AESA, ara és la barcelonina TOPSHOP qui s’incorpora a la base de dades pública de l’agència.