Un dron dirigit des d’Atenes aterra al BCN Drone Center

La prova va tenir lloc en el marc del projecte europeu RAWFIE i va demostrar les capacitats de la infraestructura estesa per a experimentació remota amb drons.

Notícia original del BCN Drone Center.

13 de juny 2019 – El mes passat, el BCN Drone Center va participar en una demostració de les capacitats del projecte europeu RAWFIE, emmarcat en el programa Horizon 2020 de la Unió Europea.

Durant la demostració, es van llançar dos UAV des del banc de proves del BCN Drone Center, els quals estaven controlats per la infraestructura de RAWFIE amb el Centre de Control principal a Atenes. Els aparells tenien ordres de seguir a un UGV desplegat en el mateix banc de proves. Mentre els tres dispositius realitzaven el seu pla de missió, totes les dades de telemetria es van transmetre al Centre de Control de RAWFIE a Atenes. Al mateix temps, el responsable tècnic del BCN Drone Center seguia la missió des de Namíbia i supervisava totes les activitats de forma segura gràcies a la connexió amb els servidors RAWFIE. Tota l’operació va ser supervisada pel personal de BCN Drone Center, que actuava com a man-in-the-loop, per tal de recuperar amb seguretat els sistemes en cas de mal funcionament o d’emergència.

La demostració es va realitzar amb èxit, utilitzant tres dispositius de forma remota, amb una sala de control principal a milers de quilòmetres de distància i controlant remotament tota l’operació des de l’hemisferi sud. Una demostració realment impressionant de les capacitats de RAWFIE.

RAWFIE és un projecte FIRE+ que es basa en el concepte d’una infraestructura estesa per a l’experimentació remota mitjançant dispositius no tripulats (UAV: vehicles aeris no tripulats; USV: vehicles de superfície no tripulats; i UGV: vehicles de terra no tripulats). Aquests dispositius, allotjats a diferents instal·lacions de proves arreu d’Europa, estan disponibles per a tasques de recerca per pràcticament qualsevol investigador d’una manera similar al funcionament dels observatoris astronòmics moderns. Aquest projecte ha rebut finançament del programa marc Horizon 2020 de la Unió Europea per a la recerca, desenvolupament tecnològic i demostracions sota acord de subvenció nº 645220. El BCN Drone Center de CATUAV va ser seleccionat durant la primera Open Call com a banc de proves aeri per a la infraestructura estesa de RAWFIE.