Hemav i Vodafone signen una aliança per implementar els drons amb tecnologia 5G a Barcelona

A través d’aquest acord, oferiran servei en àmbits com la vigilància i seguretat, retransmissió d’esdeveniments esportius, salvament i rescat i detecció incendis

Barcelona, 11 de juny de 2021-. Vodafone, l’operadora líder a Europa i Àfrica i pionera en el desplegament de xarxa 5G comercial, s’alia amb Hemav-Training, la principal empresa explotadora d’operacions amb drons d’Espanya i amb presència en més de 20 països, per a desenvolupar noves aplicacions i casos d’ús de drons connectats amb tecnologia 4G i 5G a la ciutat de Barcelona.


Amb aquest acord, totes dues companyies persegueixen donar serveis als seus clients en diferents àmbits com la vigilància i seguretat, transmissió de vídeo en alta definició per a retransmissió d’esdeveniments esportius o d’interès, salvament i rescat, detecció i control d’incendis, serveis mèdics, inspecció d’estructures i control de qualitat o explotació agrícola.
Vodafone, líder en connexions IoT a Espanya, aporta la seva xarxa que proporciona una connectivitat total amb abast global i la seva plataforma Machine to Machine (M2M) per a gestionar les targetes SIM implantades en els drons i rebre alertes en temps real i generar automatismes.

La plataforma de gestió de SIM Global IoT de Vodafone permetrà impulsar la connectivitat en empreses i institucions, així com integrar serveis de telecontrol i cobertura en els processos globals de la seva cadena de subministrament reduint així la complexitat i els costos. A més, Hemav-Training forma a pilots en tot el país, disposa de despatx d’assessoria aeronàutica per a tramitació de permisos de vol i treballa internacionalment en més de 20 països, principalment en el món agrícola, industrial i topogràfic.

Èxit dels drons en emergències sanitàries
La tecnologia 5G a través de drons continua demostrant la seva eficiència en casos d’ús com a emergències mèdiques. Així, a principis de 2020, Benidorm va ser escenari del primer vol d’un vehicle d’aquest tipus controlat mitjançant 5G en entorns urbans reals a nivell mundial. Aquesta operació que va suposar un pas endavant en la gestió de drons a distància més enllà de la línia de vista. A més, el mes de març passat, Vodafone, al costat de Creu Roja i Altran, part de Capgemini, van realitzar un simulacre en el centre Atles, situat en Villacarrillo (Jaén), que va demostrar l’èxit de la xarxa 5G en el rescat de persones utilitzant vehicles aeris no tripulats.